Posted: Mon Feb 08, 2010 4:55 am Post subject: Home Project 2009 ( Documentar )
Salutare tuturor.
Va propun spre vizionare acest documentar superb (in opinia mea) si probabil, cine stie, chiar si o discutie pe tema lui. Se poate urmari Live pe youtube in formatele: 360p, 480p, 720p (HD) in limbile: Engleza, Franceza, Spaniola, Rusa, Arabica.
Nota:Pentru vizualizare, faceti click pe limba dorita.
Recomand vizualizarea in format 720p, daca conexiunea va permite, fiind cea mai buna calitate disponibila. Merita sa lasati 5-10 minute ca sa faca buffer (sa se incarce).
Filmul documentar a fost lansat in data de 5 iunie 2009 simultan in Cinema, la TV, pe DVD si pe Internet cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului (Ecologiei).
Dupa parerea mea, documentarul este de colectie, imbinand o coloana sonora de exceptie, naratiune captivanta si peisaje aproape ireale (superbe), fiind filmat in 54 de tari, pe parcursul a 2 ani.
Sase, ai dreptate, am omis faptul ca unii folosesc monitoare de diagonala (rezolutie) mai mica si nu e placut sa derulezi pagina pe orizontala, asa ca am gasit o solutie de compromis, am facut-o 800x600 fata de 1024x768.
Nu l-am gasit, din pacate, cu subtitrare in romana, probabil ar fi fost mai multi doritori.
Ca si o completare a documentarului HOME, recomand de asemenea, documentarul Food Inc, pentru a intelege mai bine adevarul din spatele etichetelor frumoase si colorate din market, supermarket, hypermarket etc.
fly, am vazut Home(thanks)....interesant...dar tot Planet Earth este preferatul meu la capitolul imagine si mai ales la comentariu. David Attenborough este unic !
Food inc. l-am vazut cu cca 2 luni in urma.
Ce nu mi-a placut la Home este "sharp-ul" mult prea digitalizat(am vazut varianta BluRay 720p DTS durata: 1,58h, nu varianta de youtube).
Putin cam plictisitor si cam repetativ mai ales spre final, am observat acelasi lucru si la Food inc., cred ca tine si de comentariu nu numai de story
Poate este problema mea de perceptie dar fac comparatie cu Planet Earth la care am vazut 11 episoade in 2 zile si nu m-am plictisit deloc(este si opinia sotiei)
In schimb ideea prezentata este "Scarry" si facand legatura si cu Food Inc. deja este "Horror"
Recomand Planet Earth celor care nu l-au vazut...ca o simpla descriere ...daca Home & Food inc. sunt interesante, Planet Earth este amazing, dar povestea este alta
zizu33, asa este, seria Planet Earth este intr-o alta liga ca sa spun asa. Eu am vazut doar filmul documentar Earth 2007 (BBC) adica acesta : http://www.imdb.com/title/tt0393597/ dar o sa imi fac timp sa vad si episoadele.
Totusi, HOME este altceva, este mult mai scurt, mult mai tragic, pana si muzica este incetisoara la inceput dupa care incepe sa se agite de parca mai avem un pic si se termina lumea noastra. Eu zic ca si-a atins scopul pentru care a fost facut.
In legatura cu Planet Earth (episoadele, DVD-urile) nu ma pot pronunta, dar Filmul Earth nu m-a miscat asa de tare in ceea ce priveste planeta noastra, modul nostru de viata etc. In Earth 2007 mi s-a parut ca lucrurile stau cam asa : "Hai sa facem o prezentare splendida asupra planetei albastre, the lucky planet si din cand in cand hai sa mai aratam subtil ce ne asteapta daca nu ne schimbam, mai aratam un urs care moare, un elefant care nu o sa mai ajunga niciodata sa gaseasca apa". Adica cum sa spun, Planet Earth (filmul) m-a miscat, m-a intristat dar HOME m-a speriat de-a binelea, asta e diferenta intre ele, cel putin pt mine. Pe de alta parte, da, subscriu, HOME 2009 nu prezinta nici pe jumate, poate nici pe sfert ceea ce prezinta Planet Earth, defapt cum spuneai si tu tema este putin alta
Acuma pun si eu o intrebare. Voi ati schimbat ceva dupa ce ati vazut documentarele in cauza sau orice alte documentare pe teme asemenatoare?
Nu pot sa zic ca am schimbat multe, dar ceva s-a miscat in mine.
De exemplu, cand imi cumpar de la supermarket chestii in borcane ma streseaza ideea ca nu o sa pastrez toate borcanele, s-ar aduna prea multe si ma simt prost cand arunc un borcan la gunoi, ma gandesc asa ... oare ce se intampla cu borcanul ala? Il recicleaza cineva?
Daca am scris ceva pe o foaie A4 si inainte as fi aruncat-o acum o mai tin , mai fac un calcul pe ea, mai notez ceva, nu mi-e asa usor sa o arunc la cos, pur si simplu.
Ma intristeaza enorm cand ma gandesc ca la nivel mondial cheltuim mai multi bani ca sa ne dotam armata decat sa avem grja de mediul inconjurator.
Uneori as vrea sa pot sa traiesc viata bunicilor mei, ei nu poluau atat, nu aveau nevoie de atata tehnologie si pun pariu ca nu erau mai nefericiti ca noi si cu siguranta nici mai nesanatosi.
Va urma ...
PS. Si daca, poate citit ce scriu, in fata unei cafele sau a unui ceai va pun si un clip de 3 minute ca sa va relaxati si sa va umpleti de energie.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum