Suplimentar

• Adauga un articol
  • Arhiva articolelor
  • Articole pe categorii
  • Arhiva stirilor
  • Adrese utile
  • Lista Membrilor
  • FAQ
  • Recomandati-ne

• Albumul cu poze

Go to gallery

Date personale

Bun venit!

Nume     

Parola

*Inregistrare 
      *Recuperare parola

Membri:
      Ultimul: uzi
      Total: 2650
      conectati:
      Vizitatori: 55
      Membri: 2
      Total: 57
      Connectati:
    01: mela
    02: cristina

Sondaj

vacanta de vara in tara sau in strainatate ?

in tara
    in strainatate
    nici anul asta nu am vacanta

-Rezultate
    -Alte sondaje

Voturi 105

Top-10 downloads

· 1: "Elohai" -Doamne
    · 2: o batrana intr-o gara
    · 3: Galbena gutuie...
    · 4: Aveinu Malheinu
    · 5: Sanie cu zurgalai
    · 6: Kaddish
    · 7: barbu lautaru
    · 8: Copaci fara padure
    · 9: Seara albastra
    · 10: un' te duci tu mielule ?

Top 10 links

· 1: Totul despre Israel
    · 2: Harta interactiva a Israelului
    · 3: Cautare persoane din Israel
    · 4: Muzica buna
    · 5: Tel Aviv
    · 6: VIOLONISTA IRINA MARIA LUPESCU
    · 7: site-uri in romania
    · 8: Evrei in Bucovina
    · 9: Muzica folk
    · 10: convertor

Romania-Israel: Forum

romania-israel :: View topic - SUA- Romania-rusia (iranul) si scutul ANTIRACHETA...
     Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Check your private messagesCheck your private messages   Log inLog in 

SUA- Romania-rusia (iranul) si scutul ANTIRACHETA...

Post new topic   Reply to topic    romania-israel Forum Index -> politica
    View previous topic :: View next topic  
    Author Message
    xaramihaela

PostPosted: Sat Feb 06, 2010 10:52 am    Post subject: SUA- Romania-rusia (iranul) si scutul ANTIRACHETA... Reply with quote

Sase gaseste tu un titlu mai potrivit .
    Poate ceva la noile granite geo-politice ...poate altul .
    Acum sunt cam neinsirata .
    Nici articolele nu le-am citit decat pe titluri dar ideea am prins-o si fara explicatii .

Totusi posibilitatea amplasarii scutului anti-racheta in Romania , confirmarea Romanie drept una din tarile cu o pozitie geo-politica si nu numai ,de partea NATO dar mai ales Sua , este un eveniment major .

Tataie , n-ai mai apucat , dar uite vin americanii .
    Nu glumesc . Abia acum vin americanii .
    Ce ma face sa fiu multumita este ca , de data asta , avem cel putin teoretic un aliat in SUA clar si nu mai suntem la cheremul rusilor si-al Europei care , sa fim cinstiti , ne-a uitat in dese randuri . Deh , noi suntem ortodoxi , in lumea catolica nu suntem perceputi nici macar ca veri indepartati .

Ieri am citit stirea prin care Romania a fost invitata sa participe la scutul antiracheta .
    Azi , la doar o zi diferenta ,alta stire FOARTE IMPORTANTA , rusii si-au luat dreptul atacurilor nucleare preventive si considera scuturile anti-racheta o amenintare la adresa rusiei .
    Mai sa fie . Laughing (rasu'-plansu')
    Au avut nevoie de o aprobare formala din partea noastra ca sa dea cartile pe fata . De fapt politica lor era de mult clara , asteptau doar un motiv ,oricat de mionor , s-o faca oficial publica . Eu nu uit ca au fost primii care au invitat hamasul la moscow cu ceva ani in urma si ca hamasul nu si-a schimbat deloc "politica" in bine...Dimpotriva .
    Eu stiu si simt ca rusii sunt de partea iranului si asta e foarte important .
    Stiu ca rusii vor putere si-s innebuniti ca au cam pierdut-o dupa caderea comunismului .
    Eu nu vreau cu rusii.

PS . Cineva in comentarii , ieri , preciza ca Turcia , membra NATO , are cea mai apropiata granita ci Iranul .
    EHE , politica Turciei din ultima perioada , anti-israeliana ... etc ... o cam scoate din carti .

Nu ma bucur pentru ca apar scanteile unui nou conflict .
    Eu ma consider doar constienta si simt ca nu poate fi evitat . Iar in aceste conditii , ma bucur sincer daca tara mea e de partea pe care eu personal o consider buna.

Dumnezeu sa fie cu noi .... cu si fara scut sa fim in mila Lui .
    sase

PostPosted: Sat Feb 06, 2010 4:22 pm    Post subject: Reply with quote

Titlul, Mihaela, este foarte potrivit...
    Doar ca lipseste Europa,unde dupa lupte seculare ce-au durat cativa ani buni,Romania este primita,in timp ce se arata tot mai ...pro-americana.
    acum sa vedem cu cine se complica Romania: cu Rusia? cu Iranul ? sau cu ea insusi...??!!
    Back to top
    View user's profile Send private message Send e-mail
    noro

PostPosted: Sat Feb 06, 2010 6:30 pm    Post subject: Reply with quote

Prin decizia de acceptare pe teritoriul sa a interceptorilor din programul SUA al razboiului stelelor, in sfarsit Romania, ca tara, nu mai este curva. Poate reusim sa spalam pacatele anterioare cand am fost cand cu aia, cand cu ceilalti. UE pe ansamblu si SUA au interese comune, asa ca nu e nici un bai ca am acceptat oferta americana. Conducere Rusiei a inteles pericolul islamic si il trieste pe propria piele, asa ca va bate palma cu NATO si va oferi doua imagini, una de acceptare tacita in relatiile subterane cu SUA si una de asa zis mare putere si de "cine mi's eu" pentru prostimea din lumea musulmana si din lumea a III-a. Rusia va da o frumoasa lovitura de imagine care va fi studiata, in viitor, la facultatile de jurnalism din lumea civilizata.
    Conducerile tarilor islamice care au tendinta de marire prin inarmare si export al ideologiilor lor religioase trebuie sa se sperie si sa se gandeasca de doua ori daca mai are rost sa-si cheltuie resursele pentru inarmare. Va fi din ce in ce mai greu sa tina pasul d.p.d.v financiar cu masinaria infernala pusa in miscare de SUA. Pacat ca aceste regimuri nu au invatat nimic din "razboiul rece" ruso-american, cand banul si tehnologia au invins comunismul. Cum a fost invins fascismul si comunismul tot asa va fi invins si islamismul revansard de tip fundamentalist.
    Back to top
    View user's profile Send private message
    amic

PostPosted: Sat Feb 06, 2010 8:14 pm    Post subject: Reply with quote

Noro,comentariul tau este corect,ma aliniez,desi daca Romania intercepteaza racheta destinata americanilor....unde cade aceasta ??
    nu cumva ...la Cotroceni...??
    Back to top
    brudi

PostPosted: Sat Feb 06, 2010 8:48 pm    Post subject: Reply with quote

noro wrote:
    Pacat ca aceste regimuri nu au invatat nimic din "razboiul rece" ruso-american, cand banul si tehnologia au invins comunismul. Cum a fost invins fascismul si comunismul tot asa va fi invins si islamismul revansard de tip fundamentalist.

Noro, aici nu sunt de acord deoarece nu cred ca fascismul, comunismul chiar si islamismul, vor disparea ci chiar vor aparea dar sub alta denumire sau poate aceiasi.
    Back to top
    xaramihaela

PostPosted: Sat Feb 06, 2010 10:19 pm    Post subject: Reply with quote

sase wrote:
    Titlul, Mihaela, este foarte potrivit...
    Doar ca lipseste Europa,unde dupa lupte seculare ce-au durat cativa ani buni,Romania este primita,in timp ce se arata tot mai ...pro-americana.
    acum sa vedem cu cine se complica Romania: cu Rusia? cu Iranul ? sau cu ea insusi...??!!

Sase , pai scutul n-o protejeaza doar pe tanti marie de la kuka mc' kay ci si pe madam fracoise din provence si tot asa ... Acum depinde si cine "impinge" racheta aia si e drept ca procentul de interceptare e pe la 90% parca ...

Ideea e alta fiindca totul tine de un razboi psihologic , rusul ne pierde (ne-a pierdut ) .Fiind clar cu americanii stiu si islamisti ca nu suntem cu ei . Desi cu trupe prin afganistan deja era stiut.

Noro a punctat bine .
    Multe se pot spune insa pe total e un lucru bun pentru tara .
    Ma bucur ca n-a iesit geonica presedinte ca inca mai eram , cu siguranta , cu curu-n 2 luntre .
    Fie debitez eu prostii , fie chiar e asa dar retragerea oferteifacute initial Poloniei si Cehiei cred ca a avut o oarecare legatura cu cine-i la Cotroceni .
    Si daca pentru situatia interna a Romaniei inca nu avem un presedinte si un guvern care sa ne puna pe noi , amaratii de romani , pe primul loc , macar in politica externa am luat-o pe drumul cel bun .
    Cu orice risc (desi personal nu consider ca suntem mai expusi vreunui atac fie rus , fie terorist decat eram acum 2 zile ) macar de data asta , chiar de ne-am lua-o-n barba , macar o luam stand drepti si ne vine din pumn nu stand plecati si umili si fiind calcati in picioare .
    E bine asa -
    Macar sa se intample, sa nu ramana doar un plan nefinalizat .

PS M-a amuzat declaratia "espertului" rus , care dupa sticla de vodka de la micul dejun a scapat-o cu amplasarea "elementelor scutului"pe teritoriul rus ... Asa se intelegea implicit . Laughing (daca nu cumva traducatorii nosti au dat-o in bara cand au tradus declaratiile )

Alo , tovarase general , la cotroceni n-a ajuns gioana cel cu care ai ciocnit mata niste stalin(skaya) si mancat caviar , baiatul acela dragalas pe care ti la trimis tatucu Ilici cu plocoane si ploconeli . Ar fi iesit el dar n-a avut scut sa-l apere de atacul energetic ...
    Scuze dar am ramas inca amuzata si in tendinta umoristica a comentariilor de pe hotnews.
    marmar_hayati

PostPosted: Sun Feb 07, 2010 12:14 am    Post subject: Reply with quote

sua , ue interese comune...asta ma face sa rad...
    scut antiracheta al americanilor in europa, impotriva a ce? sa opreasca ce? rachete ale rusilor...ale iranului....pamantul e rotund , la naiba...
    exista mari , 2/3 din suprafata planetei...submarinele nucleare se invart peste tot....
    sua n-are nici un interes cu ue...sua are propriul interes....si interesul israelului (prietenii stiu de ce) .
    .una din problemele ue, este ca abia e la inceput si e greu sa gandesti ca un singur "imperiu" cum e sua....parerea mea e, ca mai degraba ue isi face armata proprie si nu se mai taraie dupa uncle sam peste tot unde colonizeaza ....
    rusia , ne tine sub bocancul gazului...sau uitam ca romania si germania isi ia 30% din gaz de la tatuca stalin...sau ca unele tari din ue sunt dependente 100%....
    vine china din urma...1 miliard de oameni inebuniti de progres...vor avea nevoie de gaz...de unde sa-l ia..pai din iran sau rusia... eu zic ca americanii vor trebui sa se grabeasca cu iranul, pana nu intra china pe fir....nu de alta dar cate miliarde de dolari de bonuri de trezorerie sunt in buzunarul lui mao?
    Back to top
    sase

PostPosted: Sun Feb 14, 2010 10:12 pm    Post subject: Reply with quote

Iata ca Romania nu este singura....
    Secretarul american al Apararii, Robert Gates (foto), a acceptat sa analizeze posibilitatea amplasarii unui scut antiracheta in Israel.
    Desigur,aceasta idee a genarat reactii violente din parte ... Hezbollah
    care cauta cu lumanarea un motiv sa inceapa ostilitatile ca sa poata acuza Israelul ca le-a inceput....

In cazul cand se va realiza aceasta idee,Israelul va beneficia de protectie antiracheta la diverse nivele de distanta.
    Back to top
    View user's profile Send private message Send e-mail
    amic

PostPosted: Sun Feb 14, 2010 10:43 pm    Post subject: Reply with quote

Romanii deabia fac un scut contra apelor,ca iar se lasa cu inundatii.
    Si chiar de-or face scutul asta batos o sa-l fure hotii de fier vechi.
    Back to top
    brudi

PostPosted: Sun Feb 14, 2010 11:07 pm    Post subject: Reply with quote

marmar_hayati wrote:

vine china din urma...1 miliard de oameni inebuniti de progres...vor avea nevoie de gaz...de unde sa-l ia..pai din iran sau rusia... eu zic ca americanii vor trebui sa se grabeasca cu iranul, pana nu intra china pe fir....nu de alta dar cate miliarde de dolari de bonuri de trezorerie sunt in buzunarul lui mao?

CHINA: THE DRAGON KEEPS GROWING
    http://www.khouse.org/enews/2010-01-19/
    Am inteles ca Rusia da terenuri ptr. conducta cu China, la petrol, gaze prin Siberia si China este deocamdata cea castigata.

Marmar, de turci nu ne este frica, Laughing nu ca suntem noi nu stiu cum dar par mai democrati (poate pana la proba contrarie), de rusi normal ca nu-i vrem nici fripti (ca ne-am fript destul cu ei), la fel si pe chinezi in aceiasi oala rosie.
    Back to top
    xaramihaela

PostPosted: Sun Feb 14, 2010 11:26 pm    Post subject: Reply with quote

amic wrote:
    Romanii deabia fac un scut contra apelor,ca iar se lasa cu inundatii.
    Si chiar de-or face scutul asta batos o sa-l fure hotii de fier vechi.

Wink
    Nu-mi fac griji fiindca , cu siguranta il monteaza americanii si tot ei il vor pazi .
    In fapt le va apartine noi le punem la dispozitie doar teren . Cam asa am inteles .
    Nu-i exclus ca oferta sa ne fie retrasa desi n-as vrea .
    Ideea e cu totul alta , ca ne asezam unde ne este locul , mai spre vest .

Marmare , Europa o sa mai aibe ceva probleme dar cred ca devine din ce in ce mai clar ca interesele europenilor sunt cam aceleasi si chiar dpdv economic trebuie sa se alinieze si sa fie uniti . Exemplu e falimentul care-i paste pe Grecii si care reprezinta un risc si un semnal de alarma cam pentru toate statele mediteraneene si nu numai .
    Mai exista si solutia fiecare cu ma-sa mare lui si ruperea UE dar e cam improbabila .
    Iar in politica externa , usor-usor se vor dezmeticii si europenii ca sunt in aceiasi oala si au un dusman comun , indiferent care-o fi ala .
    Scutul amplasat in Ro nu-i deranjeaza ci , cel putin teoretic , ii avantajeaza .

LAST EDIT
    China ...
    China vinde si face BANI in SUA si europa . Ma indoiesc ca si-ar taia craca de sub picioare .
    Si mai sunt si alte probleme sau avantaje care nu trebuie omise .

Iar Israelul fara aprobarea hezbollah-ului nu stiu cum indrazneste sa discute de scuturi si alea -alea . Ce tupeu ...
    marmar_hayati

PostPosted: Tue Aug 17, 2010 7:37 pm    Post subject: Reply with quote

Până una alta, un diplomat și posibil "șpion" român în Moskva a fost declarat persona non grata și va trebui să se întoarne la Bucuresci până mâine....
    Simetric, România a declarat un diplomat rus persona non grata care va trebui să părăsească țara în 48 de ore...
    Back to top
    Post new topic   Reply to topic    romania-israel Forum Index -> politica All times are GMT + 2 Hours
    Page 1 of 1

Jump to:  
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum